dissabte, 29 de maig del 2010

LA VIDA ABISMAL. Ventura Pons

Una pel·lícula que val la pena veure, no tant perquè siga bona sinó perquè està basada en una novel·la sensacional de Ferran Torrent, és La Vida Abismal de Ventura Pons. Emmarcada en la València dels anys setanta i en els espais més noctàmbuls i crematístics del moment, representa un retrat, al meu paréixer, esplèndid, de la vida al límit que portaven alguns personatges prototípics de la fauna valenciana, tot un espectacle antropològic que s’endinsa en l’actitud rebel i passional dels seus protagonistes principals: Ferran, un individu fracassat i lligat per les circumstàncies de la rutina pobletana; i el Xino, un tafur convertit en mite i que entén la vida a partir de tres premisses certament acollonants, el joc, la sort i el risc. En definitiva, tot un espectacle que s’adoba sobretot a partir de la figura d’Òscar Jaenada, l’actor que dóna vida al Xino i que s’expressa amb un valencià molt més que meritori. Més prompte extraordinari.

2 comentaris:

Arnau Boix i Pla ha dit...

Quina bona pinta, sí senyor. Tinc a la capçalera "Bulevard dels francesos" per començar-lo, però llig menys Ferran Torrent del que voldria...

Un fort abraç a tota la familia!

Secretari ha dit...

La novel·la em va agradar moltíssim, de fet vull tornar a llegir-la quan tinga una miqueta de temps. De moment però, em conforme de veure la pel·li. Un autèntic goig veure a Òscar Jaenada parlant en un perfecte valencià. Molt recomanable.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...