dimecres, 19 de gener del 2011

MAL D'ALTURA, Jon Krakauer

Atés que les circumstàncies que envolten la meua rutina són massa exigents per triar lectures ambicioses i capaces de fer-me reflexionar sobre qualsevol aspecte de la nostra societat, fa un parell de setmanes vaig decidir-me per un d’aquells llibres considerats best seller que, sens dubte, motiven i transmeten certa càrrega de dramatisme i suspens: Mal d’altura de Jon Krakauer. La història, real i esdevinguda allà per l'any 1996, narra les peripècies controvertides i mortals d’un bon grapat d’expedicions comercials en el seu camí per escalar el cim més alt del món: l’Everest. I la veritat és que durant tota l’aventura pareix sobrevolar un argot propi de la gent especialista en escalada que, vist per aquells que no en sabem ni pruna, es tradueix en rivalitats, polèmiques i una clara bipolaritat a l’hora d’interpretar l’alpinisme: per una banda, els puristes que mitifiquen la muntanya i respecten més o menys els seus perills; i per una altra, els il·luminats clients i guies expedicionaris que se n’aprofiten per tal de divertir-se o traure'n rendibilitat econòmica, quasi res porta el diari. El resultat: un compendi de morts i desgràcies, de vegades còmiques, que fins i tot compten amb una versió cinematogràfica bastant lamentable que afegeix encara més surrealisme al curs tràgic dels esdeveniments: Camí del cim. Mort a l'Everest. Almenys l'entreteniment, això sí, està assegurat.

3 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

Quin clàssic... Nobel de literatura per a Krakauer!Bromes a part, és un bon llibre, amb un bon estil periodistic i que ha narrat com ningú com s'ha pervertit l'esperit muntanyenc. A mi em va agradar molt. Un altre bon llibre del Krakauer es "Cap a terres salvatges". En Seen Pen en va fer fa poc la versió cinematográfica.

Secretari ha dit...

Sean Pen? Segurament serà més interessant que la pel·lícula que vérem nosaltres. Te'n recordes? Krakauer, la botella de oxígeno...!

XescoArechavala ha dit...

Quina gran nit a Cabo de Gata! "Juro que te vi, te cruzaste conmigo a 8.000 metros... o no, a lo mejor era una alucinación!!!! Krakauer!!!!! Els de Muchachada haurien de fer un celebrity d'aquest llibre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...